Kachels Cools… een familiezaak met geschiedenis

In 1964 richtten André Cools en zijn vrouw Maria hun zaak op in St. Andries Brugge.

Aanvankelijk verkochten en leverden ze enkel brandstoffen (zoals stookolie, kolen en flessengas) maar toen de vraag naar kachels op stookolie en kolen steeg, werd hun privégarage omgetoverd tot verkoopsruimte voor kachels. De interesse in de kachels van Cools bleek zo groot dat André en zijn vrouw kort daarna de magazijnen omvormden tot een grote toonzaal.

Houtkachels en gaskachels

Door de stookoliecrisis in de jaren ’70 en het daardoor stijgende gebruik van andere brandstoffen zoals hout en gas, werden ook houtkachels en gaskachels aan het assortiment toegevoegd. Ondertussen was het bedrijf uitgegroeid tot een familiezaak en werden er geen brandstoffen meer verkocht.

Brugge’s grootste kachelzaak

Wegens plaatsgebrek werd in 1984 de oude toonzaal en privéwoning afgebroken om een nieuwe toonzaal van 500 m² te bouwen waardoor meteen Brugge’s grootste kachelzaak ontstond. In 1991 werd de zaak toevertrouwd aan de kinderen Annemie en Lieven. Samen met Sabien, Sofie, Pierre, Sam en Victor vormen zij een hecht team waarin vakkennis en service centraal staan.

Kom eens langs in onze winkel en ontdek zelf waarom Cools Verwarming al meer dan 55 jaar de beste keuze is!

Wij respecteren uw privacy. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met onze klantengegevens omgaan.